Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Ksznt
 
Fmen
 
Vegyes
 
Chat
Sziasztok!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Love
 
 
Rapperek, Hip-Hop. Break
 
Versike

"n nem tudom, mi ez, de j nagyon,Elrvedezni nmely szavadon,
Mint alkonyg felhõjn, mely ragyog,
s rajta tl derengõ csillagok.
n nem tudom mi ez, de des ez,
Egy pillantsod, hogyha megkeres,
Mint napsugr, ha csillan a tetõn,
Holott borongn mr az este jn.
n nem tudom mi ez, de rzem,
Hogy megszplt megint az letem,
Szavaid selyme szven simogat,
Mint mrciusi szl a srokat.
n nem tudom, mi ez, de j nagyon,
Fjsa des, hadd fjjon, hagyom.
Ha balgasg, ha tveds, legyen,
Ha szerelem, bocssd ezt meg nekem!"

 
Viccvlogatsok, tesztek meg minden :)
 
Animcik
 
Szavazs!
Lny vagy fi vagy??

Lny
Fi
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
ttns
 
Vicc :-)

 Egy magyar s egy amerikai a nemzeti vvmnyokrl beszlgetnek. gy az amerikai:
- We have George W. Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash.
Mire a magyar:
- We have Ferenc Gyurcsany, no wonder, no hope and no cash.

A rendr s csaldja j laksba kltzik. Rendezkednek, kijellik a falon a kpek helyt is. A frj egy szken llva, kalapccsal a kezben vrja, hogy az asszony odaadja a szget. Az asszony vletlenl fordtva adja, gy, hogy a szg feje ll a fal fel.
- Anyukm! Adj egy msikat! Nem ltod, hogy ez a szemkzti falba val?
 
- Kaphatnnk egy szobt jszakra?
- Persze. Hzasok?
- Igen, mind a ketten.

Lny s fi beszlgetnek. Fi:
- Mi a foglalkozsod?
Lny:
- Az EDS Hungary EMEA North-Central HUB Kzpontjban az ABN AMRO Team-hez tartoz Workplace Services - Service Deskjn vagyok Chat Support Agent. s neked?
- cs.
 
A kislny nzegeti az desanyja krmjeit a fdszobban:
- Ez mire j? - krdezi.
- Hogy szp fnyes legyen a hajam.
- Ht ez mire val?
- Hogy szebb legyek.
- Akkor ezt kidobhatod, mert semmit sem hasznl!

A szke n levelet kap a nszton lv bartnjtl:
- Az id pocsk, egsz nap a szobban gubbasztunk.
A szke gondolkozik, majd megszlal:
- De mit jelent az, hogy gub?

- jjel az anysoddal lmodtam.
- s mit mondott?
- Semmit.
- Akkor az nem volt.
 
N: J volt a szeretkezs. Most feksznk egyms mellett, elgondolkozva nz felfel. Aggdom. Vajon mirl gondolkozik? Biztos a kapcsolatunkrl. jaj, rncolja a homlokt. Biztos dntsre jutott. De nem szl. Csak sszeszortja az ajkait. Mrlegel, szmtgat. Biztos vgigfut az agyn, hogy mr kt ves a kapcsolatunk. Taln azt is szrevette, hogy egy kicsit meghztam. Nem szl semmit. Csak nz felfel szigor arccal...
Frfi: Ott a plafonon az a lgy. Mszkl. Vajon hogy a francba nem esik le?

A gazdag frj korbban jn haza zleti tjrl, s a kertszt a nappaliban tallja, lba az asztalon, kezben whiskey, szjban pedig drga szivar.
- Ltom, magnak aztn jl megy nlunk! - kilt felhborodottan a frj - Mg j, hogy a felesgemet nem lteti az lbe!
- Mr gondoltam r, de a nagysgos asszony mg nem jtt fel a sofr szobjbl.
 
A skt taxival utazik. ppen egy siktor mellett haladnak el, amikor a sofr szreveszi, hogy a hz tvben egy frfi egy eszmletlen nt rugdos. A sofr meglltja az autt, kiugrik s elkezd rohanni a verekedk fel, hogy megmentse a nt. A skt lehzza az ablakot s ktsgbeesetten kiablja:
- lljon meg! Ne menjen oda! Jjjn vissza, elfelejtette meglltani a taxirt!

 
Tzijtk
 
Egrkvet
 
Videk
 
Testvroldal :-)

www.gportal.hu/kisaxolka

Tesooldal :) 
 
Szavazz!!
Kedvenc szned?

Piros
Fekete
Zld
Srga
Kk
Lila
Bord
Rzsaszin
Barna
Ezst/Arany
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Ezoteria,misztikus
 
MSN
 
Frumok
 
Szavazz!!
Hogy teccik az oldal?

Nagyon teccik!!
Elmegy..
Nem az n stlusom!!
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Design :)
 

Desszertek *j*

Manduls-karamells rudacskk

 

 

Hozzvalk:

A tszthoz:

  • 3 cssze szobahmrsklet vaj
  • 1/3 cssze cukor
  • 1 ek. reszelt citromhj
  • msfl cssze finomliszt

    A mzhoz:

  • 6 ek. vaj
  • 1/3 cssze barna cukor
  • 1/4 cssze virgmz
  • 1 cssze apr darabokra trt mandula (nem darlt!)
  • msfl ek. tej
  •  

     

     

     

    Elkszts:

    Melegtsk el a stt 350 Celsius-fokra. A tszthoz elszr egy nagyobb ednyben verjk fel a vajat. Ha mr elg puha s knny, hozzadhatjuk a cukrot s a citromhjat. Az intenzv keverst addig folytassuk, amg a keverk llaga kzel habos nem lesz. ntsk ssze a lisztet s a kukoricadart, s dolgozzuk ssze a vajas keverkkel. A tsztt nyomkodjuk bele egy kb 20*20 cm-es tepsibe, a tetejt szurkljuk meg egy villval, majd tegyk a tepsit a stbe s addig sssk a tsztt, amg a teteje egy kicsit megbarnul.

    Amg a tszta sl, elkszthetjk r a bevonatot. Egy lbasban kzepes lngon dolgozzuk ssze a vajat, a barna cukrot s a mzet. Folyamatosan kevergetve melegtsk addig, amg fel nem forr, azonban vigyzzunk, 2 percnl tovbb semmikpp se forraljuk, mert megg.

    A tzrl levve keverjk ssze a karamellt a mandulval s a tejjel, majd az egszet kenjk a megpirult tszta tetejre. Sssk tovbbi 20 percig, amg a karamell tetejn buborkok kpzdnek. A stemnyt csak teljes kihls utn vgjuk fel, tetszleges mretre s alakra.


    Citromos coeur a la creme
    cointreau-s naranccsal

     

    Hozzvalk 4 szemlyre:

    • 250 g mascarpone krmsajt
    • 225 g tr
    • 50 g finom kristlycukor
    • 1 citrom reszelt hja s leve
    • spirl narancshjbl a dsztshez
    A cointreau-s narancshoz
    • 4 narancs
    • 60 ml Cointreau
    • 15 ml porcukor
    • 10 ml kukoricaliszt
     

    Elksztse:

     
    Egy robotgpben vagy mixerben a trt sima masszv keverjk, majd hozzadjuk a mascarpont, a kristlycukrot, a citrom hjt valamint a levt, s rvid ideig egytt mixeljk. Ezutn ngy couer l crme formt (vagy ehhez hasonlt) kiblelnk muszlinnal, s beleadagoljuk a masszt. Felletket elegyengetjk,majd a formkat egy trcra tesszk, hogy a trbl esetleg kiszivrg folyadkot felfogjuk.

    A cointreau-s narancshoz kinyomjuk kt narancs levt, egy mrpohrba ntjk, majd vzzel feltltjk 250 ml-re, s egy ednybe tltjk. A kukoricalisztet egy kis narancslvel elkeverjk, s a porcukorral egytt az ednybe tesszk. Kevergetve addig melegtjk, mg be nem srsdik. Az gy kapott mrtsba beletesszk a megmaradt narancsok gerezdjeit, megkeverjk, hogy bevonatot kapjanak, majd flretesszk. Amikor kihlt, belekeverjk a cointreau-t. A formkat kibortjuk a tnyrokra, krben elrendezzk a gerezdeket, narancshjspirllal dsztjk, azonnal tlaljuk.


    Citruskocsonya

     

    Hozzvalk 4 szemlyre:

    • 2 vrnarancs
    • 2 narancs
    • 6 kumquat (koktl vagy virgnarancsnak is hvjk) (ha nem tudjuk beszerezni, 2 naranccsal helyettestsk)
    • 1 rzsaszn hs grapefruit
    • 5 evkanl cukor
    • 3 evkanl tkezsi kemnyt
    • 1 kiskanl vanlis cukor
    • 1/4 l frissen prselt vrnarancsl
    • 1-2 evkanl narancslikr
      Citruskocsonya

    Elksztse:

    A narancsot, a vrnarancsot, s a grapefruitot gondosan meghmozzuk, majd egy tl felett kifilzzk, a kicsorg levet pedig felfogjuk. A koktlnarancsot megmossuk s felszeleteljk. A vrnarancs levt felfzzk a filzs kzben felfogott gymlcslvel, a cukorral s a vanlis cukorral. A hideg vzzel csommentesen elkevert tkezsi kemnytt lland kevers mellett a gymlcslhez adjuk, levesszk a tzrl, vgl hozzadjuk a filzett gymlcst s a koktlnarancs-szeleteket. Narancslikrrel zestjk, vegtlakba tltjk, s kt rra hideg helyre tesszk.


    Fahjas darapuding mlnantettel

    Hozzvalk:

    • 200 g bzadara
    • 200 g des tejszn
    • 75 g cukor
    • 1 l tej
    • 1 evkanl vaj
    • 1 kvskanl rlt fahj
    • 2 lap zselatin
    • 1/2 citrom reszelt hja
    • 1 csipet s
    A mlnantethez:
    • 250 g fagyasztott mlna
    • 1 evkanl vanlis cukor
    • 2 evkanl aprra vgott pisztcia
    • 2 cl narancslikr
      Fahjsa darapuding mlnantet

    Elksztse:

    A tejet fzzk fel a sval, a cukorral, a citromhjjal s a vajjal, majd lland kevergets kzben ntsk bele a bzadart. Vegyk le a tzrl, s hagyjuk a dart bedagadni. A zselatint 10 percre ztassuk hideg vzbe, alaposan nyomkodjuk ki, majd adjuk a mg forr grzhez, vgl szrjunk bele fahjat. A tejsznt verjk kemny habb, s vatosan keverjk a kihlt grzbe. A masszt tltsk hideg vzzel kibltett, kisebb formkba, melyeket 2 rra tegynk hideg helyre.

    A mlnantethez a kiolvadt mlnt egy szrn passzrozzuk t, majd keverjk ssze a likrrel s a vanliscukorral. Az ntetet osszuk el a desszerttnyrokon, a kzepre bortsuk ki a pudingot a formkbl. A tetejt szrjuk meg aprra vgott pisztcival, s azonnal tlaljuk.


    Jeges krte calvadosszal s csokoldntettel

     

    Hozzvalk (8 szemlyre):

    • 1,5 kg rett Vilmos krte
    • 1 citrom leve
    • 1/2 cssze finom kristlycukor
    • 10 egsz szegfszeg
    • 6 evkanl vz
    • vkony cskokra vgott narancshj a dsztshez
    Az ntethez:
    • 200 g fzcsokold
    • 4 evkanl ers feketekv
    • 1 cssze habtejszn
    • 2 evkanl Calvados vagy brandy
     

    Elksztse:

    A krtt meghmozzuk, felszeleteljk s a citromlvel, a cukorral, a szegfszeggel s a vzzel egy ednybe tesszk. Lefedve 10 percig fzzk, majd eltvoltjuk a szegfszegeket. Ezutn hagyjuk kihlni. Robotgppel vagy mixerrel sima prv keverjk. A prt egy fagyasztsra alkalmas tlba ntjk, s szilrdd fagyasztjuk.

    Kzben egy 900 g-os pspkkenyr stformt kiblelnk tltsz flival. Hagyjuk, hogy a flia a szleken lelgjon. A fagyasztbl kivesszk a prt, s tmerjk egy robotgpbe vagy mixerbe, s simra keverjk. Az elksztett stformba tltjk, betakarjuk, s szilrdd fagyasztjuk.

    Az ntet elksztshez a csokoldt egy nagy hll tlba trdeljk. A tlat forr vzzel tlttt edny fl helyezzk, majd amikor a csokold megolvad belekeverjk a kvt. Fokozatosan hozzkeverjk a tejsznt, majd a Calvadost vagy a brandyt. Az ntetet flretesszk.

    Mintegy 20 perccel a tlals eltt a formt kivesszk a fagyasztbl. A jeges krteprt egy tlra bortjuk, lehzzuk rla a flit, s a htszekrnybe tesszk, hogy kiss megpuhuljon. Az ntetet forr vz felett megmelegtjk. Desszertestnyrokra helyeznk egy-egy fagylaltszeletet s megntzzk a mrtssal. Narancshjcskokkal dsztjk s azonnal tlaljuk.

    Ez a klasszikus francia desszerten alapul parf brmely tkezsnek frisst s hatsos befejezsl szolglhat. Az zhats rdekben csak rett s leves krtt hasznljunk.


    Krm szilvbl s vanlis ntetbl

     

    Hozzvalk 6 szemlyre:

    • 675 g vrs szilva
    • 1 narancs reszelt hja s leve
    • 400 g-os doboz ksz vanlis ntet
    • 50 g finom kristlycukor
    • 2 evkanl habtejszn
    • 2 evkanl vz
    • 1 evkanl zselatinpor
    • 1 tojsfehrje
    • szilvaszeletek s mentagacskk a dsztshez
      Szilvakrm, vanlis ntet

    Elksztse:

    A szilvt kimagozzuk s felszeleteljk, majd a narancs hjval s levvel egytt egy ednybe tesszk. Hozzadjuk a kristlycukrot, s llandan kevergetve addig melegtjk, amg a cukor fel nem olvad. A szilvt 5 percig proljuk. Kiss lehtjk, robotgppel sima ppp keverjk. Szitn keresztl egy tlba passzrozzuk s flretesszk hlni.

    A vanlis ntetet egy ednybe tesszk, hozzadjuk a tejszn felt, s forrspontig hevtjk. Kzben a vizet egy tzll tlba ntjk, s a zselatint a tetejre szrjuk, flretesszk 5 percre, amg megszvja magt. Ezutn habvervel a forr vanlis ntetbe keverjk, amg fel nem olvad benne. Hagyjuk kihlni.

    A maradk tejsznt lgy habb verjk, majd beleforgatjuk a vanlis ntetbe. Zsrmentes tlban lgy habb verjk a tojsfehrjt, s ugyancsak beleforgatjuk a vanlis ntetbe. Flretesszk, idnknt megkeverjk, mg elkezd megdermedni.

    Gyorsan ttltjk hat magas desszertes pohrba, kanalanknt vltva a vanlis krmet s a szilvaprt. A kt masszt mrvnyosan elegytjk. Behtjk 2-3 rra, illetve addig, amg a vanlis krm megdermed. Kzvetlenl a tlals eltt mindegyik desszertet szilvaszeletekkel s friss mentagacskkkal dsztjk fel.

    A vanlis krm s a szilvapr mrvnyos hats sszekevershez hasznljunk egy hossz nyrsat vagy egy vkony fmkanl nyelt.


    Tokaji szlkrm

    (mikrohullmon)

     

    Hozzvalk 4 szemlyre:

    • 25-25 dkg fehr s piros szl
    • 1, 5 dl frissen prselt fehr szll
    • 1, 5 dl tokaji szamorodni
    • 4 evkanl cukor
    • 2 tojs
    • 2 evkanl citroml
    • 1 evkanl tkezsi kemnyt
    • nhny szem szl a dsztshez
     

    Elksztse:

    Elksztsi id: 10 perc + az rlels

    A szlt megmossuk, a nagyobb szemeket flbevgjuk, s ki is magozhatjuk. Ha elkszlt, 2-2 evkanl szllvel, citromlvel, porcukorral s szamorodnival sszekeverjk, majd 5-10 percig llni hagyjuk, hogy az zek sszerjenek. Kzben a tojsokat az tkezsi kemnytvel, a maradk borral, a szllvel valamint a cukorral habosra keverjk, majd tzll tlba tltjk, s 650 wattal 2 percig melegtjk. Ezutn habvervel mg egyszer jl felverjk, s vltozatlan teljestmnnyel 1 percig melegtjk. Akkor j, ha krmszeren besrsdtt. Vgl ismt felverjk, s a komptos tlakba szrt szlszemekre ntjk.

    Szemlyenknt krlbell 1014 kJ/243 kcal-t tartalmaz.


    Rebarbars tiramisu

     

    Hozzvalk (6 adaghoz):

    • 100 g babapiskta
    A tltelkhez:
    • 600 g rebarbarakompt
    • 250 g tr (20% zsrtartalm)
    • 150 g tejszn
    • 125 g mascarpone (A mascarpone zsros, olasz krmsajt. Helyettesthetjk tejsznes krmsajttal is, ebben az esetben adjunk hozz 2 tojssrgjt.)
    • 1 cssze vz
    • 1 kvskanl instant kv
    • 3 evkanl mandulalikr
    • 2 csomag vanlis cukor
    A dsztshez:
    • 4 evkanl csokoldreszelk
    • citromflevelek
      Tiramisu

    Elksztse:

    A babapisktval kibleljk egy lapos forma aljt. Egy cssze vizet felforralunk, feloldjuk benne a kvt, majd 2 evkanl mandulalikrrel zestsk. Ezzel a keverkkel meglocsoljuk a babapisktt, majd a pisktra simtjuk a rebarbarakomptot. sszekeverjk a mascarpont a trval, a tejsznnel, a vanlis cukorral valamint 1 evkanl mandulalikrrel, s a komptra simtjuk. Ezutn a tiramisut lefedve legalbb 1 rn t pihentetjk a htszekrnyben. Tlalskor megszrjuk csokoldreszelkkel, adagokra osztjuk, s nhny mentalevlkvel dsztjk.


    Szlvel s trval tlttt kosrkk

     

    Hozzvalk (6 darabhoz):

    • 350 g des linzertszta (ha mlyhttt, felolvasztva)
    • 225 g (1 cssze) tr
    • 200 g vrs szl, felezve, szksg szerint kimagozva
    • 150 ml habtejszn
    • 4 evkanl srgabaracklekvr
    • 2 evkanl porcukor
    • 1 evkanl vz
    • 1/2 kvskanl tiszta vanliaaroma
      Szlvel s trval tlttt kosrkk desszert

    Elksztse:

    A stt elmelegtjk 200 fokosra (gzstn 6-os fokozat). A tsztt kinyjtjuk s kiblelnk vele 6 mly, 9 cm-es, hullmos perem kis stformt. Megszurkljuk az alapjukat, kibleljk stpaprral s stbabbal. 10 percig stjk, kivesszk a stpaprt s a babot, majd a formkat mg 5 percre visszahelyezzk a stbe, mg a tszta megpirul, s teljesen tsl. Kiszedjk a formkbl, s rcson hagyjuk kihlni.

    Kzben egy tlban sszekeverjk a trt a tejsznnel, a vanliaaromval s a porcukorral. A masszt sztadagoljuk a tsztakosrkkba. Elegyengetjk a felletket, s a tetejkn elrendezzk a szlket.
    A srgabaracklekvrt tszrjk egy ednybe, hozzadjuk a vizet, s kevergetve addig hevtjk, amg egyenletes nem lesz. Ezutn rmerjk a szlre s hagyjuk kihlni.


     
    Okossg :-)
     
    Napszak ksznt
     
    Nvnapok
     
    Jtkok
     
    Naptr
     
    Linkek
     
    Ksznm ,h mr ennyien itt voltatok
    Induls: 2005-10-07
     
    Fanny
     
    jsgok,keresk
     
    A ht vicce.....

    A kisunoka megkrdezi a nagypapt, mi az, hogy tlag. Nagyapi mond egy pldt:
    - Te 8 ves vagy, n 80, teht ketten egytt 88 vesek vagyunk, vagyis tlagban 44 vesek, ami a legszebb frfikor. De dugni te se tudsz, meg n se!

     
     
    Dalszvegek
     
    Szavazz!!
    Kedvenc kajm:

    Spagetti
    Lasagne
    Pizza
    Hamburger
    Rntott hs
    Knai
    Csirke
    Rakott krumpli
    Leves , zldsgek
    Nincs, mindent imdok
    Szavazs llsa
    Lezrt szavazsok
     
    Csajoknak
     
    Pasiknak
     
    Gasztronmia
     
    Versike
    "A szerelem az, aki szeret, nem pedig az, akit szeretnek."

     

     
    Divat
     
    Szavazsok nyertesei
     
    Nektek
     
    Vegyes dolgok
     
    Szavazz!!
    Mit szerecc?

    Bulizni
    Haverokkal lgni
    Bartommal/Bartnmmel lenni
    Tged :D
    Suliba jrni :S
    Tanulni...
    Olvasni
    Zent halgatni
    Vsrolni
    Utazni
    Szavazs llsa
    Lezrt szavazsok
     
    Szavazni j:D
    Mien pasik/csajok jnnek be??

    Nger :P
    Knai (vagy iesfle)
    Latinok
    Magyarok ;)
    Amerikaiak
    Ausztrlok
    Angolok
    Francik
    Olaszok
    Argentinok
    Szavazs llsa
    Lezrt szavazsok
     

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints